تاریخ انتشار: شنبه 24 بهمن 1394
بیوپرینت بافت کبدی از سلول های بنیادی برای غربالگری دارویی

  بیوپرینت بافت کبدی از سلول های بنیادی برای غربالگری دارویی

تیمی از محققین در دانشگاه کالیفرنیا موفق شده اند که بافتی بسیار شبیه کبد انسانی را پرینت سه بعدی کنند که ساختار و عملکردی بسیار مشابه بافت طبیعی دارد. این مدل جدید می تواند برای غربالگری های دارویی خاص بیمار و مدل سازی بیماری ها مورد استفاده قرار گیرند. محققین براین باورند که این پیشرفتن می تواند به کمپانی های دارویی کمک کند که در ایجاد داروهای جدید در زمان و هزینه صرفه جویی کنند.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، محققین دانشگاه کالیفرنیا می گویند که معمولا حدود 12 سال طول می کشد و بیش از 1.8 بیلیون دلار هزینه مصرف می شود تا یک داروی مورد تایید FDA‌ تولید شود. این بدین دلیل است که بیش از 90 درصد داروها نمی توانند تست های جانوری و مطالعات بالینی انسانی را پشت سر بگذارند. اما در مطالعه ای جدید این محققین ابزاری را ارائه کرده اند که به موجب آن کمپانی های دارویی می توانند از مطالعات مقدماتی را روی داروهای جدید انجام دهند و دیگر نیازمند انتظار برای تست های انسانی یا جانوری برای ارزیابی ایمنی و کارایی داروها در بیماران نباشند.

کبد نقش حیاتی را در متابولیزه کردن داروها و تولید پروتئین های کلیدی بازی می کند و این امر محققین زیادی را تحریک می کنند که به دنبال راهی برای ایجاد پلت فرم های کبدی در آزمایشگاه باشند و بتوانند غربالگری های دارویی را انجام دهند. با این حال، مدل های موجود برای بافت کبدی فاقد پیچیدگی ریزساختاری و تنوع سلولی موجود در بافت کبدی واقعی هستند. اما محققین دانشگاه کالیفرنیا بافت کبدی انسانی را مدل سازی کرده اند که بسیار شبیه بافت واقعی است و هم ترکیبی از سلول های متنوع کبدی است و هم به صورت سیستماتیک در الگوی شش وجهی سازماندهی شده است. برای تولید این بافت کبدی، محققین از تکنولوژی بیوپرینت جدید استفاده کردند که می تواند به طور سریع ریزساختارهای سه بعدی پیچیده را تولید کند که ویژگی موجود در بافت طبیعی را دارا است. این بافت پرینت شده در دو مرحله تولید می شود: اول، آن ها الگوی لانه زنبوری شش وجهی با ابعاد 900 میکرومتری را پرینت کردند که حاوی سلول های کبدی بود که از سلول های بنیادی پرتوان القایی مشتق شده بودند. در گام بعدی، سلول های پشتیبان مزانشیمی و اندوتلیالی در فضای بین چندوجهی های حاوی سلول های بنیادی پرینت شد. این ساختار برای مدت 20 روز در آزمایشگاه کشت داده شدند. سپس محققین ویژگی های عملکردی کبد را روی این ساختارها تست کردند و دریافتند که آن ها در مقایسه با سایر مدل های کبدی می توانند برای مدت زمان بیشتری این عملکردهای کبدی را حفظ کنند. این امر این مدل های پرینت سه بعدی، را مدل مناسبی برای غربالگری های دارویی معرفی می کند.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه