تاریخ انتشار: دوشنبه 12 شهریور 1397
استفاده از سلول های بنیادی برای مقابله با سرطان پروستات

  استفاده از سلول های بنیادی برای مقابله با سرطان پروستات

در مطالعه ای که در نوع خود دستاورد بزرگی در مبارزه با سرطان پروستات محسوب می شود، محققین انستیتو تکنولوژی گیتام(GIT) دریافته اند که یک داروی مورد استفاده در درمان بیماری کرونری قلب و سکته می تواند پیشرفت سرطان پروستات را کنترل کند.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل از Stem-cells-news، سرطان پروستات یکی از سه سرطان شایع در بین مردان است که بعد از سرطان ریه و معده بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است. بیمارانی که از سرطان پروستات رنج می برند دچار مشکلاتی در ادرار کردن هستند و دائما احساس دفع ادرار دارند و در زمان ادرار کردن نیز دچار درد می شوند.

در مطالعه ای جدید در انستیتو GIT، محققین دریافته اند که داروی آتورواستاتین(Atorvastatin) که به طور گسترده ای در درمان هایپرکلسترولمیا، بیماری کرونری قلب و سکته استفاده می شود، می تواند پراکنش یا متاستاز سرطان پروستات را کاهش دهد. در این مطالعه دکتر ساتیاناریانا و همکارانش دریافته اند که آتورواستاتین می تواند پیشرفت سرطان پروستات را از طریق مهار دو آنزیم ROCK1 و FAK مهار کند. هم چنین به نظر می رسد که آتورواستاتین می تواند فعالیت ضد سرطانی خود را از طریق کاهش تعداد سلول های بنیادی سرطانی اعمال کند. این دارو با ممانعت از چسبندگی سلول های بنیادی سرطانی به سایر سلول ها موجبات مرگ آن ها را فراهم می کند. مطالعه دوزهای مختلف استفاده از آتورواستاتین برای فعالیت ضد سرطانی نشان داده است که دوز 32 میکرومولار این دارو فعالیت ضد سرطانی بسیار قوی دارد. نکته جالب دیگر در استفاده از این دارو در شرایط آزمایشگاهی، موثر بودن این دارو در مهار رشد سلول های بنیادی سرطانی بوده است که از توده های مربوط به بیماران در مراحل پیشرفته بیماری جداسازی شده اند.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه