تاریخ انتشار: چهارشنبه 20 فروردین 1393
رمزگشایی از سلول‌های کلیدی در حس لامسه

  رمزگشایی از سلول‌های کلیدی در حس لامسه

تیمی از دانشمندان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا به رهبری الن لومپکین به راز چگونگی حس‌کردن بافت‌ها و جزئیات دقیق توسط سلول‌های زیر پوست پی بردند.
امتیاز: Article Rating
به گزارش بنیان به نقل از ایسنا، لامسه، آخرین جبهه علم اعصاب حسی است زیرا سلول‌ها و مولکول‌هایی که بینایی را پایه‌ریزی می‌کنند، از ابتدای قرن بیستم شناخته شده‌اند و حس‌های بویایی، چشایی و شنوایی نیز تا حد زیادی درک شده‌اند اما تقریبا هیچ اطلاعاتی در مورد سلول‌ها و مولکول‌های مسئول پایه‌ریزی حس لامسه انسان وجود ندارد.
 
این نخستین تحقیق برای استفاده از اپتوژنتیک در بررسی سلول‌های پوستی با هدف تعیین چگونگی عملکرد و برقراری ارتباط آن‌هاست. اپتوژنتیک شیوه جدیدی است که از نور به عنوان یک سیستم سیگنال‌دهی برای فعال و غیرفعال‌کردن نورون‌ها بر حسب نیاز استفاده می‌کند.
 
تیم علمی حاضر در این مطالعه نشان داد سلول‌های پوستی موسوم به Merkel می‌توانند حس کنند و این که آن‌ها با نورون‌های پوست جهت خلق آنچه انسان به عنوان جزئیات دقیق و بافت‌ها درک می‌کند، همکاری دارند.
 
آزمایش انجام‌شده نخستین مطالعه در اثبات مستقیم این موضوع است که سلول‌های Merkel می‌توانند لامسه را به شکل سیگنال‌های عصبی رمزگشایی کنند. این سیگنال‌ها اطلاعات جهان پیرامون را به مغز مخابره می‌کنند.
 
به گزارش بنیان دکتر الن لومپکین، سرپرست تیم تحقیقاتی در این باره می‌گوید: یافته‌های ما نه تنها پیشرفتی کلیدی در درک محققان از حس لامسه به شمار می‌آید، بلکه می‌تواند موجب انجام تحقیقات در حوزه حساسیت از دست‌رفته حس لامسه شود، زیرا شرایطی مانند دیابت و تعدادی از درمان‌های شیمی‌درمانی سرطان و همچنین پیری نرمال حس لامسه را کاهش می‌دهند.
 
در آینده، این یافته‌ها می‌تواند اطلاعاتی را در مورد طراحی پروتز هوشمند جدیدی ارائه دهد که حس لامسه را در جوارح احیا می‌کند و همچنین اهداف نوینی را برای درمان بیماری‌های پوستی از جمله خارش مزمن در اختیار بگذارد.
 
جزئیات این مطالعه در مجله Nature منتشر شد.
 
پایان مطلب/
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه