تاریخ انتشار: دوشنبه 12 مرداد 1394
حذف صبحانه در دیابتی ها باعث افزایش قند خون می شود

  حذف صبحانه در دیابتی ها باعث افزایش قند خون می شود

بیشتر افراد مهمترین وعده غذایی خود را فراموش می کنند و تا زمان ناهار چیزی نمی خورند. پیش از این مشخص شده بود که این نخوردن صبحانه با رشد اپی دمیک چاقی و مشکلات قلبی عروقی همراه بوده است و اینک مشخص شده است که این عامل می تواند جان افراد دیابتی را نیز به خطر بیاندازد.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل ازmedicalxpress، تاکنون اطلاعات اندکی در مورد صبحانه نخوردن و ارتباطش با سلامت دیابتی ها در دست بوده است. اما مطالعه ای جدید در دانشگاه تل آویو اثر قابل ملاحظه این عادت روی دیابت نوع دو را نشان داده است. این مطالعه نشان می دهد که گرسنه ماندن تا ظهر موجب افزایش قند خون می شود که آن را اصطلاحا postprandial hyperglycemia می نامند و موجب مختل شده پاسخ های انسولینی افراد مبتلا به دیابت نوع دو در سراسر روز می شود. برخلاف این که مطالعات بیشماری پیش از این نشان داده اند که صبحانه پرکالری به کم کردن وزن و تنظیم متابولیسم گلوکز کمک می کند، اطلاعات کمی در مورد صبحانه نخوردن و اثر آن روی سطح گلوکز در تمام روز موجود است. این امر کاملا مشخص است که برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو،حذف صبحانه همراه با افزایش قابل ملاحظه پیک های قند خون و HbA1C روزانه است که میانگین سطح گلوکز خون را در سه ماهه پیش روی نشان می دهد. مطالعه بالینی روی 22 فرد دیابتی نوع دو صورت گرفت که میانگین سنی آن ها 57 سال و میانگین شاخص توده بدنی آن ها 28.2 kg/m2 بود. طی یک دوره دو روزه، شرکت کنندگان تعداد کالری مشابه و مواد غذایی مشابهی را برای ناهار و شام مصرف کردند و تنها تفاوت این بود که یک روز آن ها صبحانه خوردند و در روز دیگر آن ها تا زمان ناهار ناشتا باقی ماندند. محققین می دانستند که حذف صبحانه ایده خوبی نیست اما جالب این بود که آن ها دریافتند که میزان متابولیسم گلوکز به صورت خطرناکی در آمد(بسیار بالا) که این امر به دلیل نخوردن صبحانه بود. آن ها مشاهده کردند که پیک گلوکز در روزی که صبحانه نخوردند برای افراد به طور میانگین 268mg/dl بعد از ناهار و 298mg/dl بعد از شام بود، این در حالی بود که این میزان برای کشانی که صبحانه خورده بودند بعداز ناهار و شام به ترتیب 192 و 215 mg/dl بود. این نشان می دهد که میزان نشاسته یا قند موجود در ناهار و شام تاثیری روی کاهش گلوکز افزایش یافته نداشته است. این محققین می گویند که دلیل این امر این است که سلول های بتای پانکراسی حافظه خود را طی یکدوره طولانی مدت یعنی از بعد از شام روز قبل تا ناهار روز بعد از دست می دهند و به عبارت دیگر وظیفه خود را فراموش می کنند. در نتیجه مدت زمانی طول می کشد که بعد از ناهار این سلول ها پاسخ انسولینی خود را به یاد آورند. در واقع نخوردن صبحانه به نوعی در روند کاری سلول های بتا اختلال ایجاد می کند.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه