تاریخ انتشار: شنبه 07 بهمن 1391
وجود آلاینده های سرطان زا در پایتخت

  وجود آلاینده های سرطان زا در پایتخت

عضو کمیته محیط زیست شورای شهر تهران و دانشیار ایمونولوژی دانشگاه تربیت مدرس، با اشاره به شیب صعودی افزایش نرخ ابتلا به سرطان در کشور، تاکید کرد: در حال حاضر آلاینده هایی در تهران وجود دارد که تاثیر زیادی در ابتلا به سرطان خون و ریه دارند.
امتیاز: Article Rating

 

به گزارش  بنیان به نقل از مهر، معصومه ابتکار روز شنبه در همایش "سرطان و پیشگیری" در مرکز همایشهای صدا و سیما اظهارداشت: سیر مهاجرت از روستاها به شهرها بالاست و علاوه بر آن با شیب صعودی افزایش نرخ ابتلا به سرطان و افزایش آلاینده‌های محیطی در پی گسترش صنعتی شدن شهرها روبرو هستیم.
 
وی با بیان اینکه بیش از 30 درصد بیماری ها منشاء محیطی دارند، گفت: باید توجه داشت که بیماری های با منشاء آلاینده‌های محیطی، قابل کنترل و پیشگیری هستند.
 
دانشیار ایمونولوژی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه آلودگی هوا همچنان بزرگترین معضل زیست محیطی تهران است، افزود: به ‌رغم اینکه تا سال 84 برنامه‌های علمی در خصوص کاهش آلاینده‌های زیست محیطی را تدوین و عملیاتی کردیم اما از سال 84 به بعد اجرای این برنامه‌ها تعطیل شد و هیچ کدام از استانداردها تغییر نکردند.
 
ابتکار ادامه داد: در حال حاضر ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون که بسیار خطرناک هستند، در هوای شهر تهران مشاهده می‌شوند. علاوه بر بیماری های متعدد تنفسی و قلبی که این ذرات ایجاد می‌کنند، از وجود عوامل سرطان زای دیگری همچون دیزل که توسط WHO نیز شناسایی شده، رنج می‌بریم. آلاینده‌های دیگری که تقریبا می‌توان گفت از فهرست آلاینده‌های شهرهای دیگر دنیا حذف شده‌، در تهران افزایش یافته است که از آن جمله می‌توان بنزن که در ایجاد سرطان خون نقش دارد و فیبر آزبست که می‌تواند باعث ایجاد سرطان ریه شود، اشاره کرد.
 
وی با بیان اینکه امروز دیگر رشد سرطان در کشور، معلول عوامل ناشناخته و عجیب و غریب نیست، بلکه بسیار روشن بوده و راهکارهایی هم برای آن وجود دارد، افزود: نیازمند عزم ملی برای کاهش آمار سرطان در کشور هستیم.
 
عضو کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به آزمایش هایی که بر روی محصولات کشاورزی انجام شده است، گفت: نتایج این پایش نشان می دهد که بقایای سموم از رده خارج شده یا تاریخ مصرف گذشته در سبزیجات و به ویژه پهن برگ ها دیده می شود و ردپای نیترات و فلزات سنگین و بالاتر از حد مجاز در برخی از فرآورده‌های طبیعی به چشم می‌خورد.
 
وی در ادامه با تاکید بر اینکه حفاظت از محیط زیست و ارتقای استانداردهای زیست محیطی، بر عهده دولت و دستگاه های اجرایی کشور است، افزود: طی چند سال اخیر، عملکرد زیست محیطی ما از لحاظ شاخص های جهانی 63 رتبه افت کرده است. البته با توجه به تجربیات موفقی که در این خصوص وجود دارد، می‌توان با مدیریت صحیح به وضعیت مطلوبی از لحاظ شاخص های زیست محیطی دست یافت.
پایان مطلب/
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه