تاریخ انتشار: جمعه 04 اسفند 1391
گسترش بانک‌های خون بند ناف بدون توسعه مراکز پیوند بیهوده است
رییس پژوهشگاه رویان:

  گسترش بانک‌های خون بند ناف بدون توسعه مراکز پیوند بیهوده است

رییس پژوهشگاه رویان با اشاره به افزایش نیاز کشور به استفاده از درمان‌های مدرن برای بیماری‌های نوین بر لزوم خدماتی کردن ذخایر بانک‌های خون بند ناف کشور تاکید کرد.
امتیاز: Article Rating

 

به گزارش بنیان، دکتر حمید گورابی خاطرنشان کرد: کشور ما و بسیاری از کشورهای دیگر دنیا در چند سال آینده با سونامی‌های بیماری‌های بدخیم به دلیل آلودگی‌های محیطی، رو به‌رو خواهند بود که برای مقابله و یافتن راه حل باید پتانسیل استفاده از سلول‌های بنیادی را به فعل تبدیل کنیم.
 
رییس پژوهشگاه رویان با اشاره به فعالیت چند بانک خون بند ناف در کشور تصریح کرد: مراکز پیوند سلول‌های بنیادی در کشور بسیار کم است و در واقع توانایی بالفعلی برای استفاده از ذخایر این بانک‌ها وجود ندارد و اگر نتوانیم تعداد این مراکز پیوند را افزایش دهیم در ایجاد و گسترش بانک‌های خون بند ناف عملا کار بیهوده‌ای انجام داده‌ایم.
 
وی ادامه داد: بسیاری از مراکز ما به دنبال اخذ استانداردهای بین‌المللی در این زمینه بوده‌اند تا بتوانند نقش بین‌المللی داشته باشند. این بسیار عالی است اما باید بهره‌ی این بانک‌ها را با خدماتی کردن ذخایر آنها به مردم برسانیم تا خیرین به پرداخت هزینه‌های این بانک‌ها رغبت پیدا کنند و زمینه‌ی تقویت بانک‌های عمومی ایجاد شود.
 
گورابی با انتقاد از کسانی که وجود بانک خصوصی خون بند ناف در کشور را بی‌فایده می‌دانند، یادآور شد: به جای این که مدام بر طبل بی‌فایده بودن بانک‌های خصوصی بکوبیم و بر تقویت بانک‌های عمومی تاکید کنیم باید به این فکر کنیم که چطور می‌توانیم از ذخایر این بانک‌ها با وجود تعداد کم مراکز پیوند استفاده کنیم.
 
رییس پژوهشگاه رویان تصریح کرد: عده‌ای مدام بانک‌های خصوصی را بی‌فایده می‌خوانند و عده‌ای دیگر می‌خواهند با استفاده از رانت‌ها برای منفعت شخصی خود بانک خصوصی تشکیل دهند. اما دانشمندان کشور باید از سیاست فاصله بگیرند و نشان دهند که به فکر تعامل با یکدیگر هستند و هدفی جز خدمت رسانی به مردم ندارند.
 
گورابی درباره‌ بانک‌های خون بند ناف رویان نیز توضیح داد: بانک خصوصی رویان که از سال 1383 به همت دکتر کاظمی آشتیانی فعالیت خود را آغاز کرده است اکنون بیش از 33 هزار نمونه ذخیره کرده است که بسیاری از ذخیره کنندگان برای استفاده‌ی موجودی آنها برای بیماران دیگر نیز ابراز رضایت کرده‌اند. همچنین بانک عمومی رویان نیز بیش از سه هزار نمونه دارد که از ابتدای تاسیس آن نزدیک به چهار میلیارد تومان برای آن هزینه کرده‌ایم.
 
رییس پژوهشگاه رویان در توضیح اهمیت بانک‌های خون بند ناف در دنیا و ارائه خدمات از آنها به بیماران گفت: هم اکنون حدود 150 بانک خصوصی خون بند ناف و 44 بانک عمومی در 26 کشور دنیا مشغول به فعالیت هستند که در مجموع در آنها بیش از یک میلیون و 500 هزار نمونه خون بند ناف نگهداری می‌شود.
 
به گزارش ایسنا گورابی افزود: تاکنون انجام بیش از 30 هزار پیوند از ذخیره‌ی این بانک‌ها گزارش شده است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2015 میزان پیوند‌ها به ده هزار عدد در سال برسد.
 
وی با اشاره به این که خون بند ناف و تجهیزات صنعت پیرامون آن هم اکنون یک بازار 3.5 میلیون دلاری دارد، خاطرنشان کرد:‌ پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تا سال 2015 ارزش این بازار به 15 میلیون دلار برسد چنانچه آمریکا نیز در سالهای اخیر هر ساله 44 میلیون دلار برای تحقیقات در این زمینه هزینه کرده است.
پایان مطلب/
 
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه