تاریخ انتشار: یکشنبه 25 تیر 1396
فریز کردن بافت تخمدانی بهتر است یا فریز کردن تخمک

  فریز کردن بافت تخمدانی بهتر است یا فریز کردن تخمک

بسیاری از زنان به منظور بهبود باروری شان به فریز کردن تخمک دست می زنند اما اگر این شرایط بنابر برخی شرایط خاص پزشکی و ... امکان پذیر نباشد، چه اتفاقی می افتد؟ چه گزینه ای برای زنانی وجود دارد که دوست دارند عملکرد هورمونی شان را نیز حفظ کنند؟
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، فریز کردن بافت تخمدان رویکردی است که بافت تخمدانی را برای استفاده در آینده بر می دارد و فریز می کند  و می تواند برخی از اهداف را برآورده سازد و برخی از چالش ها را حل کند اما این رویکرد هنوز در سطح آزمایشگاهی است.

مطالعه ای جدید نشان می دهد که از هر ده زنی که به فریز کردن بافت تخمدان دست می زنند، چهار نفر از آن ها(37.7درصد) این شانس را دارند که در آینده بچه دار شوند. برخلاف پیشرفت های بالینی صورت گرفته در دو دهه گذشته، این رویکرد هنوز در همان مراحل ابتدایی و در مراحل آزمایشگاهی باقی مانده است. در حال حاضر زنان زیادی به دنبال استفاده از این رویکرد در حفظ باروری شان و به البته به تاخیر انداختن بچه دار شدن هستند و داده هایی که اخیرا از مطالعات آزمایشگاهی بدست آمده است می تواند گزینه ای مناسب برای حفظ باروری این افراد باشد. از سال 1999 تا 2016، پزشکان زیادی دست به استفاده از روش انجماد بافت تخمدانی زده اند که دستاوردهای آن به شرح زیر بوده است:

 از 309 بافت تخمدانی که فریز شد و بعدا مورد استفاده قرار گرفت، 84 مورد به تولد فرزند انجامید و 8 بارداری نیز در سه ماهه اول از دست رفت.

113 مورد از این زنان، در زمان فریز کردن تخمدان، تخمک های خاص خودشان را داشتند و میانگین سنی آن ها نیز 27 سال بود.

این رویکرد موجب احیای عملکرد تولید مثلی و معکوس کردن یائسگی در دو سوم زنان شد و برخی از آن ها مجددا دچار عادت ماهیانه، رشد فولیکول های تخمدان و باروری طبیعی شدند.

در مجموع به نظر می رسد که رویکرد فریز کردن بافت تخمدان در مقایسه با فریز کردن تخمک ارجحیت دارد و می تواند از یائسگی جلوگیری کند و باروری را نیز احیا کند.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه