تاریخ انتشار: شنبه 31 فروردین 1392
موفقیت محققان ایرانی در تولید آزمایشگاهی واکسن سرطان ریه

  موفقیت محققان ایرانی در تولید آزمایشگاهی واکسن سرطان ریه

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با استفاده از نانوذرات کاتیونی لیپوزوم موفق به تولید واکسنی شدند که می‌تواند در درمان سرطان مفید باشد.
امتیاز: Article Rating

 

به گزارش بنیان به نقل از ایسنا، این واکسن که سیستم ایمنی فرد را علیه یکی از مارکرهای مهم سرطان به نام Her2/neu فعال می‌کند، در صنایع داروسازی به ویژه در درمان سرطان‌هایی همچون پستان، رحم، ریه و غیره کاربرد دارد.
 
سید امیر جلالی، عضو هیات علمی گروه ایمونولوژی و همکارانش به طراحی پپتیدهایی از انکوژن موش و ارزیابی اثربخشی این پپتیدهای محصور در نانوذرات لیپوزوم-پلی کاتیون-دی‌ان‌ای (LPD)، برای القای پاسخ ایمنی در موش BALB / c پرداختند.
 
جلالی، با اشاره به مراحل انجام این پروژه افزود: در این تحقیق ابتدا با استفاده از بیوانفورماتیک، پپتیدهای ایمونوژنیکی از پروتیین Her2/neu طراحی شد. سپس در داخل نانوذرات کاتیونی به نام LPD انکپسوله شده و در ادامه به موش‌های توموری شده تزریق شد. در انتها، سایز تومور و پاسخ ایمنی در این موش‌ها مورد بررسی قرار گرفت.
 
وی ادامه داد: با استفاده از این نانوذرات، پپتیدهای طراحی شده از دسترس پروتئازها دور مانده و با توجه به کاتیونی بودن نانوذرات، بهتر به سلول‌های دندریتیک عرضه می‌شدند. از همه مهمتر دوز تزریقی پپتید احاطه شده در لیپوزوم بسیار کمتر از تزریق همان پپتید به صورت آزاد است.
 
نتایج حاکی از آن بود که با استفاده از این پپتیدها پاسخ ایمنی بسیار خوب و موثری علیه مارکرهای سرطان ایجاد شد و این پاسخ وقتی با لیپوزوم همراه می‌شدند، به طور معنی داری افزایش داشت.
 
نتایج این کار تحقیقاتی در مجله Nanomedicine: Nanotechnology, Biology and Medicine به چاپ رسیده است.
 
پایان مطلب/
ثبت امتیاز
نظرات
پنجشنبه, 18 اردیبهشت,1393

اسما

سلام خواهش ميكنم جواب آزمايشاتتون رو هرچه سريعتر عملي كنيد، خيلي ها دارن از دست ميرن متاسفانه همه چيز در حد آزمايش هست نه چيز ديگه، ميخواستم بپرسم الان اگر يك فرد مبتلا بياد شما ميتونين اين واكسنو در اختيارش بزارين؟ خواهش ميكنم همكاري كنيد، ممنون

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه