تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 15 بهمن 1392
بیمار سرطانی باید از بیماری خود مطلع شود
رییس مرکز تحقیقات سرطان:

  بیمار سرطانی باید از بیماری خود مطلع شود

رییس مرکز تحقیقات سرطان گفت: بیمار سرطانی باید از نوع بیماری و روند درمان آن مطلع شود اما روش گفتن آن باید به گونه ای باشد که به بیمار از نظر روحی لطمه ای وارد نشود.
امتیاز: Article Rating
به گزارش بنیان، دکتر محمد اسماعیل اکبری اظهار داشت: در مورد نحوه اعلام بیماری که به آن گزارش خبر بد (bad news) گفته می شود، تحقیقاتی در کشورهای اروپایی و ایران صورت گرفته است. در کشورهای غربی برای این منظور قانونی تعریف شده است که طبق آن بیمار باید از بیماری خود مطلع باشد بنابراین اولین لحظه ای که پزشک معالج متوجه می شود بیمار سرطان دارد آن را به او اعلام می کند.
 
اکبری ادامه داد: در کشور ما با تحقیقاتی که صورت گرفته، ثابت شده است که اعلام بیماری خبر خوشی نیست و به بیمار لطمه می زند این درحالی است که کمترین وظیفه گروه پزشکی عدم لطمه زدن به بیمار است. 
 
وی توضیح داد: بر این اساس با بررسی احادیث و فرهنگ ایرانی روش خود را تغییر دادیم به این صورت که در مورد بیماری سرطان این بیماری را به همراهان بیمار خبر می دهیم و بدین ترتیب آنها همزمان با ارایه آموزش ها و آگاهی های لازم با گروه درمان همراه می شوند. 
 
رییس مرکز تحقیقات سرطان به ایرنا گفت: از طرف دیگر به بیمار ˈهمه راست را نمی گوییم و هرگز نیز دروغ نمی گوییمˈ و تنها می گوییم که بیمار هستید و بیمار خود در فرایند درمان متوجه بیماری خود می شود. 
 
اکبری گفت: در تحقیقات صورت گرفته مشخص شده است که بیماران معمولا نمی خواهند در مورد بیماری خود سوال کنند و برای مدتی وارد یک فاز روانی می شوند اما پس از مدتی بیمار خودش وارد فاز سوال می شود و می گوید حالا نوع بیماری خود را فهمیده ام و در این موقع ما همه جزییات را برای او توضیح می دهیم. 
 
وی خاطرنشان کرد: هر وقت بیمار در مورد بیماری خود سوال کند، ما به او می گوییم و این مساله سبب توانمند شدن بیمار در مقابله با بیماری می شود و به طورکلی همه بیماران تقریبا پس از یک ماه متوجه بیماری خود می شوند.
پایان مطلب/
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه