اثر رژیم غذایی پر چربی روی سرطان کولورکتال
رژیم غذایی نامناسب را دلیل 80 درصد سرطان های کولورکتال می دانند اما این که دقیقا چه مسیرهایی منجر به ایجاد این سرطان می شوند، مشخص نیست.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، در مطالعه ای جدید محققین کلینیک کلیولند مسیر مولکولی خاصی را شناسایی کرده اند که در ارتباط بین رژیم غذایی پر چربی و رشد تومورها در کولون نقش بازی می کند. آن ها با استفاده از مدل های پیش درمانگاهی نشان داده اند که رشد سلول های بنیادی سرطانی در کولون بوسیله رژیم غذایی پر چربی افزایش می یابد. سلول های بنیادی سرطانی مجموعه ای سلول های بدخیم، تهاجمی و مقاوم به درمان هستند که آن ها را مسئول اصلی متاستاز و مقاومت درمانی سرطان ها می دانند. در این مطالعه زمانی که محققین مسیر پیام رسانی سلولی JAK2-STAT3 را بلوک کردند رشد سلول های بنیادی سرطانی ناشی از رژیم غذایی پر چربی به شدت کاهش یافت. مطالعات نشان داده است که این مسیر پیام رسانی در افزایش رشد تومورها نقش دارد.
سرطان کولورکتال را سومین دلیل شایع مرگ های سرطانی در ایالات متحده می دانند که سالانه موجب مرگ بیش از 130000 نفر در این کشور می شود و ترکیبی از عوامل ژنتیکی، اپی ژنتیکی و محیطی(مانند رژیم غذایی) را دلیل اصلی آن می دانند. با دانستن ارتباط بین مسیر JAK2-STAT3 و سرطان ناشی از رژیم غذایی می توان به ایجاد درمان های موثر با حداقل عوارض منفی برای بیماران کمک کرد. این مطالعه استفاده از داروهای بلوک کننده مسیر JAK2-STAT3 و هم چنین داشتن رژیم غذایی مناسب را یکی از راه های مبارزه با سرطان کولورکتال می داند.
پایان مطلب/