تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 07 خرداد 1392
موفقیت دانشمندان در درمان ضایعه فلج مغزی با سلول‌های بنیادی بندناف

  موفقیت دانشمندان در درمان ضایعه فلج مغزی با سلول‌های بنیادی بندناف

دانشمندان آلمانی از درمان موفقیت‌آمیز یک کودک مبتلا به فلج مغزی با کمک سلول‌های بنیادی بندناف خبر دادند.
امتیاز: Article Rating
به گزارش بنیان به نقل از ایسنا، محققان بیمارستان بوخوم آلمان با استفاده از سلول های بنیادی که از خون بند ناف در بدو تولد گرفته شده بود، کودک دو ساله ای را که بدلیل فلج مغزی در وضعیت زندگی نباتی قرار داشت، به زندگی طبیعی بازگرداند.
 
این کودک دو ساله که نام وی اعلام نشده است، در نوامبر 2008 میلادی در اثر ایست قلبی، دچار فلج مغزی (cerebral palsy)‌ و به تبع آن بروز صدمات جدی به مغز شد که وی را در مرحله زندگی نباتی قرار داد.
 
دکتر «آرنه یانسن» از پزشکان معالج وی تأکید می کند: در شرایطی که پزشکان امید کمی به بهبود این کودک داشتند، والدین وی خواستار درمان فرزندشان با استفاده از سلول های بنیادی خون بند ناف شدند.
 
حدود 9 هفته پس از آسیب مغزی، در ژانویه 2009 این کودک تحت درمان با سلول های بنیادی قرار گرفت و روند بهبود بیمار در دوره های دو، پنچ، 12، 24، 30 و 40 ماه پس از درمان بدقت مورد ارزیابی قرار گرفت.
 
شانس درمان چنین صدمات مغزی تنها حدود شش درصد است، اما دو ماه پس از درمان با سلول های بنیادی، اسپاسم عضلانی بطور قابل ملاحظه ای کاهش یافت.
 
پس از گذشت 40 ماه از این شیوه نوین درمانی، روند بهبود بسیار خوب توصیف شده و کودک قادر به راه رفتن با کمک دیگران، غذا خوردن بصورت مستقل، صحبت کردن، خندیدن و ساخت جملات چهار کلمه ای است.
 
درمان های توانبخشی کودک همچنان ادامه دارد، اما هنوز مشخص نیست که چه میزان از صدمات مغزی با کمک این روش درمانی قابل بهبود است؛ آزمایش های صورت گرفته روی حیوانات نشان می دهد، سلول های بنیادی قادر به حرکت بسمت بافت آسیب دیده مغزی و ترمیم آن هستند.
 
در ماه مارس 2013 مطالعه تکمیلی در کره جنوبی بر روی 100 کودک انجام شد و پزشکان از درمان کودکان مبتلا به فلج مغزی با استفاده از خون بند ناف آلوژنیک برای نخستین بار خبر دادند.
 
دکتر «یانسن» خاطر نشان می کند: نتایج بدست آمده در شیوه درمانی این کودک در کنار تحقیقات محققان کره ای، شک و تردیدهای موجود در خصوص اثربخشی درمان با سلول های بنیادی خون بندناف را از بین می برد.
 
نتایج دستاورد پزشکان بیمارستان بوخوم آلمان در مجله Case Reports in Transplantation منتشر شده است.
پایان مطلب/
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه