تاریخ انتشار: پنجشنبه 04 اردیبهشت 1399
زخم پوش های ساخته شده از نانوفیبرهای الکتروریسی شده از عسل مانوکا

  زخم پوش های ساخته شده از نانوفیبرهای الکتروریسی شده از عسل مانوکا

با افزایش موارد مقاومت آنتی بیوتیکی در حوزه پزشکی، محققین بدنبال استفاده از مواد طبیعی به دلیل پتانسیل شان برای استفاده در پزشکی بوده اند. در این میان استفاده از عسل به دلیل پتانسیل بالایش در درمان زخم ها و سوختگی ها هزاران سال است که مورد توجه بشر بوده است.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، عسل مانوکا در مناطقی از جنگل های نیوزیلند و استرالیا توسط زنبورهای عسل و از شهد درخت مانوکا (Manouka)  با نام علمی  Leptospermum scoparium تهیه می‌شود که کیفیت بالایی دارد.  برخی از مطالعات نشان می‌دهند که عسل مانوکا می‌تواند به افزایش تولید گلبول‌های سفید خون که وظیفه مبارزه با عفونت‌ها و التیام زخم‌ها را بر عهده دارند کمک کند. خواص عسل مانوکابا تحقیقات دانشمندان نیوزیلندی و اخیراً در کره و انگلستان خواص آنتی باکتریایی فوق العاده این عسل ثابت شده‌است و در درمان زخمها و ترمیم بافتهای مرده پوست کارایی زیادی دارد به‌طوری‌که در بعضی از بیمارستانها و مراکز درمانی تا حد زیادی جایگزین آنتی بیوتیکها شده‌است؛ و جهت درمان زخم و مداوای زخم بستر و سوختگیهای عمیق، همچنین جوانسازی سلولهای پوست از این عسل استفاده می‌شود. عسل مانوکا حاوی ترکیبات زیست فعال زیادی از جمله پراکسید هیدروژن، متیل گلیوکسال(MGO)، پلی فنول ها، سوکروز و مالتوز است که به فرایند بهبودی کمک می کنند.

همه انواع عسل ها حاوی پراکسید هستند که در تماس با باکتری آن را می کشند و در این میان به سلول های انسانی نیز آسیب می رسانند. آن چه پراکسید هیدروژن را در نمونه عسل خاص می سازد، این است که به آهستگی تولید می شود و به آهستگی رشد باکتری را در متوقف می کند و این در حالی است که اثر ملایمی روی سلول های انسانی دارد. در این میان عسل مانوکا دارای MGO نیز می باشد که رشد باکتریایی را از طریق محدود کردن قابلیت تحرک سوش های باکتریایی مهار می کند. حتی قند موجود در این عسل یعنی سوکروز و مالتوز نیز می توانند منبع مستقیمی برای تامین انرژی سلول ها روی سطح زخم باشد.

در پژوهشی جدید، محققین دانشگاه شین شو توانسته اند زخم پوش جدیدی را تولید کنند که در آن از عسل مانوکا نیز برای تولید نانوفیبرهای سلولز استات الکتروریسی شده استفاده شده است. سلولز استات یک پلیمر آبدوست و زیست تخریب پذیر با قدرت کشسانی بالا است که می توان از آن برای زخم پوش استفاده کرد. استفاده از این نانوفیبرهای حاوی عسل مانوکا به عنوان شبکه های نانوفیبری برای پوشش زخم، فعالیت آنتی میکروبی بالایی را علیه باکتری های گرم مثبت و منفی نشان داد. این زخم پوش ها قابلیت تنفس مناسبی دارند و موجب افزایش بهبودی زخم می شوند. امید می رود که این زخم پوش در آینده ای نزدیک وارد بازار شود.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه