تاریخ انتشار: یکشنبه 14 شهریور 1395
حفظ چربی مفید سوزاننده کالری(چربی بژ)

  حفظ چربی مفید سوزاننده کالری(چربی بژ)

محققین UC San Francisco در مطالعات شان روی چربی بژ(بافت سوزاننده کالری)، استراتژی جدیدی را برای کشت این چربی مفید کشف کرده اند.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل ازmedicalxpress، این مطالعه جدید نشان داده است سلول های چربی بژ توانایی سوئیچ کردن یا تغییر شکل دادن به چربی سفید ذخیره کننده انرژی و چربی قهوه ای سوزاننده انرژی را دارند. در این مطالعه جدید محققین راهکاری را برای مقابله با معضل جهانی چاقی و دیابت نوع دو ارائه کرده اند. در سال 2015 بود که این محققین نشان داده اند که همه آن چیزی که ما چربی قهوه ای یا چربی مفید می دانیم و بویژه در بافت های نوزادی به وفور وجود دارد، در واقع چربی قهوه ای نیست و نوع یا کلاس جدیدی از چربی ها به نام چربی بژ است که درون بافت سفید نیز وجود دارد و این توانایی را دارد که بین وضعیت ذخیره کالری و سوزاندن کالری سوئیچ کند. با شناسایی این واقعیت علمی، بسیاری از محققین درصدد برآمده اند که بتوانند از ظرفیت سوزاندن انرژی این چربی ها به بیماران جهت کاهش وزن کمک کنند. در همین راستا دکتر کاجیمورا و همکارانش استراتژی دارویی جدیدی را برای تبدیل چربی سفید به چربی قهوه ای در موش پیدا کردند که مزایای زیادی برای سلامتی دارد و هیچ گونه عارضه قلبی عروقی نیز ایجاد نمی کند. با این حال آن ها دریافتند که به محض این که تیمار دارویی را متوقف می کنند، چربی قهوه ای جدیدی که به این ترتیب تولید شده بود ظرف چند هفته به چربی سفید تبدیل می شود. اما در مطالعه ای جدیدتر آن ها دریافتند که زمانی که چربی قهوه ای مجددا به چربی سفید تبدیل می شود، سلول های چربی بژ میتوکندری هایشان را طی فرایندی به نام اتوفاژی هضم می کنند!. زمانی که آن ها ژن های کلیدی را برای مهار کردن این سلول ها از خوردن و هضم کردن میتوکندری هایشان در موش حذف کردند. آن ها موفق شدند که چربی بژ را حفظ کرده و از مزایای آن برای سلامتی استفاده کنند. در واقع این محققین دریافته اند که در حین بژ شدن تعداد میتوکندری های سلول های چربی شدیدا افزایش می یابد و در حین سفید شدن این میزان شدیدا کاهش می یابد. محققین امیدوارند که این یافته های جدید بتواند در افزایش دادن میزان چربی بژ در بیمارانی که دچار چاقی و یا دیابت نوع دو هستند کمک کنند باشد.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه