تاریخ انتشار: دوشنبه 26 مرداد 1394
مهندسان ایرانی فیلترهای شکارکننده سلول های سرطانی ساختند

  مهندسان ایرانی فیلترهای شکارکننده سلول های سرطانی ساختند

رییس پژوهشکده سرطان سینه جهاد دانشگاهی از ساخت فیلترهایی برای شکار سلول های سرطانی خون با استفاده از خاصیت الکتریکی سلول های سرطانی به دست مهندسان ایرانی خبر داد.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان از پژوهشکده سرطان سینه جهاد دانشگاهی، دکتر کیوان مجیدزاده گفت: با توجه به اهمیت جداسازی و بررسی سلول های سرطانی موجود در جریان خون در کنترل روند درمان بیماران پس از برداشتن توده سرطانی، این فیلترها برای کمک به درمان بیماران و شکار سلول های سرطانی ساخته شده است. 
وی، طرح جداسازی سلول های سرطانی در جریان خون را از جمله پروژه های مشترک پژوهشکده سرطان سینه با حوزه مهندسی عنوان کرد و افزود: زمانی که فردی مبتلا به سرطان های توموری مانند سرطان سینه می شود برخی سلول های سرطانی وارد جریان خون می شوند که اگر بتوان هویت این سلول ها را تشخیص داد، در روند درمان بسیار موثر خواهد بود. 
مجیدزاده گفت: از آنجایی که توده سرطانی در روند درمان سرطان سینه برداشته می شود و در ادامه مسیر درمان توده ای برای بررسی تاثیر درمانی ها وجود ندارد؛ از این رو اگر بتوان این سلول های سرطانی موجود در خون را جدا کرد، قادر خواهیم بود با بررسی ویژگی های این سلول ها پی به موثر بودن روش های درمانی ببریم. 
وی افزود: این طرح با همکاری متخصصان نانوفناوری، زیست مواد و مهندسان الکترونیک اجرایی می شود تا بتوان ابزارهای لازم برای جداکردن این سلول ها از جریان خون را تهیه کرد. 
مجیدزاده با بیان اینکه تا چند ماه آینده با پیشرفت طرح، کارآزمایی های بالینی برای جداسازی این سلول ها آغاز می شود، اظهار کرد: برای جداسازی سلول های سرطانی از فیلترهایی استفاده می شود که سلول های سالم از آن عبور می کنند اما سلول های سرطانی در این فیلترها به دام می افتند و قادر به خروج از آن نیستند. 
این محقق استفاده از ذرات نانو را از دیگر روش های جداسازی سلول های سرطانی از جریان خون عنوان کرد و ادامه داد: این نانوذرات توسط آنتی بادی هایی پوشش داده شده است که به طور اختصاصی برای سلول های سرطانی استفاده می شوند. 
مجیدزاده استفاده از فناوری ماکرو فلوئیدیک را از دیگر راهکارها در این زمینه دانست و گفت: با استفاده از ویژگی های الکتریکی سلول های سرطانی می توان آنها را جداسازی کرد از این رو فیلترهای جداکننده به دست مهندسان کشور به همین منظور ساخته شده است.
پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه