تاریخ انتشار: دوشنبه 04 آذر 1392
پزشکان ایرانی برای نخستین بار جراحی ستون فقرات به روش کاملا بسته را انجام دادند

  پزشکان ایرانی برای نخستین بار جراحی ستون فقرات به روش کاملا بسته را انجام دادند

جراحی ستون فقرات به روش کاملا بسته (وسیله گذاری و تثبیت مهره های ستون فقرات) برای نخستین بار در ایران و خاورمیانه با حضور جراحان و فرماندهان عالی رتبه ارتش، خبرنگاران و نمایندگان رسانه های مختلف خبری در بیمارستان امام رضا (ع) به طور زنده انجام شد.
امتیاز: Article Rating
به گزارش بنیان، دکتر غلامحسین نصرتی چایچی رییس بیمارستان امام رضا (ع) در توضیح بیشتری در مورد این روش جدید به خبرنگاران گفت: تاکنون پنج جراحی ستون فقرات به روش کاملا بسته ( وسیله گذاری و تثبیت مهره های ستون فقرات ) در این بیمارستان انجام شده است.
جراحی امروز بر روی بیماری 70 ساله که به دلیل سرخوردگی دچار بیرون زدگی دیسک کمر شده و قادر به حرکت نبود ، انجام شد.
چایچی با بیان اینکه این بیمارفاقد توانایی انجام حرکات عادی بود و از درد بسیار زیاد رنج می برد، گفت: این جراحی بر روی مهره 3 و 4 کمری و همچنین مهره 4 و 5 / محل بیرون زدگی دیسک/ به وسیله دستگاه آندوسکوپی انجام می شود. 
به گفته وی جراحی ستون فقرات به روش کاملا بسته در فرد آسیب دیده ، حدود 3 ساعت به طول می انجامد، اما به رغم ساعت طولانی جراحی، بیمار در یکدوره کوتاه حدود 48 ساعت در شرایط مناسبی قرار می گیرد.
چایچی در مورد کاربردهای این روش جراحی گفت: این روش جدید بیشتر در افراد سالمند مورد استفاده قرار می گیرد و بیمارانی که دچار بیماری های ریوی و دیابت هستند، به دلیل اینکه عمدتا قادر به گرفتن بیهوشی نیستند، کاندیداهای مناسبی برای این جراحی با استفاده از روش بی حسی موضعی هستند.
رییس بیمارستان امام رضا (ع) با بیان اینکه ˈسالانه بیش از 1000 جراحی ستون فقرات در این بیمارستان انجام می شودˈ ، گفت: اما این نوع جراحی به دلیل شیوه ای نوین است که فقط بر روی 5 بیمار اعمال شده است که نتیجه آن در تمام این موارد خوب و مثبت گزارش شده است. 
به گزارش ایرنا دکتر سید علیرضا بصام پور متخصص و جراح بیمار امروز، پیش از ورود به اتاق عمل به خبرنگاران گفت: این جراحی به روش کم تهاجمی تر در فیوژن و برداشتن فشار یا دکمپرشن از روی نخاع ستون فقرات برای اولین بار در کشور و خاورمیانه اجرا می شود.
البته تعدادی از خبرنگاران با استفاده از لباس های مخصوص جراحی در اتاقی مشرف به اتاق عمل از نزدیک این جراحی را مشاهده کردند.
این فوق تخصص جراحی ستون فقرات در مورد جزییات این روش جراحی توضیح داد: در این روش جراحی ابتدا بیمار از طریق موضعی بی حس می شود، سپس به وسیله دستگاه آندوسکوپی برش کوچکی بر روی پوست یا اسپینانس ایجاد می شود، بعد با کمک سیستم آندوسکوپ و دستگاه رادیولوژی حین جراحی و مانیتورینگ محل جراحی- دراین مورد ناحیه کمر- اقدام به دژنراتیو یا رفع تنگی کانال نخاع و بی ثباتی در موضع می شود.
این جراح و متخصص ارتوپدی درمورد مزیت های این روش یاد آور شد: نبود خونریزی، کاهش بسیار چشمگیر درد بعد از عمل جراحی ، کاهش زمان بستری بعداز عمل (به مدت یک روز) ، برگشتن سریع به کار و فعالیت های روزانه ، کاهش نیاز به مراقبت پرستاری و پزشکی پس از جراحی از ویژگی های عمده این جراحی به شمار می رود.
بصام پور با این توضیح که اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته از این روش جدید استفاده می شود، درعین حال توضیح داد: در روش های گذشته این جراحی بیشتر با استفاده از بیهوشی عمومی انجام می شد و پس از آن بیمار حداقل به مدت یک هفته در بخش مراقبت های ویژه و بخش عادی بیمارستان بستری می شد.
به گفته وی دراین روش درمانی درد بیمار پس از جراحی زیاد و بازگشت به فعالیت روزانه با فیزیوتراپی های مکرر امکان پذیر است. 
بصام پور در باره هزینه جراحی به روش جدید معتقد است: بخش عمده هزینه ها دراین روش به خرید لوازم و تجهیزات جراحی توسط بیمار برمی گردد.
بصام پور اضافه کرد: در جراحی با روش های قدیمی از وسایل و پیچ هایی برای داخل ستون فقرات استفاده می شد که پس از گذشت زمان بیمار را دچار عوارض ناشی از شل شدن پیچ و مهره می کرد،اما در این روش جدید به دلیل اینکه کمتر تهاجمی است فشاربر ستون فقرات کاسته می شود و این پیچ و مهره ها بهتر تثبیت شده و حمایت می شوند .
پایان مطلب/
ثبت امتیاز
نظرات
چهارشنبه, 02 تیر,1400

معصومه

سلام من که لیزر انجام دادم فقط چندماه درد نداشتم.خواهشا انجام دادید بگید تا چه مدت تأثیرگذاری داره

چهارشنبه, 22 دی,1400

پزشک مشاور

معصومه@
با سلام
بهتر است با توجه به شرایط بیماری تان و نحوه عمل جراحی،این سوال را از پزشک معالجتان بپرسید.

دوشنبه, 05 مرداد,1394

افشین

لطفاً اگر کسی این عمل رو انجام داده ازمیزان رضایت ازعمل برای مابفرمایند.

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه