تاریخ انتشار: چهارشنبه 07 اسفند 1392
 نقش سلول های بنیادی مغز استخوان در سنجش عفونت

  نقش سلول های بنیادی مغز استخوان در سنجش عفونت

دانشمندان با استفاده از تکنیک جدید microfluidic chip به توانایی سلول های بنیادی مغز استخوان در تولید سایتوکین های التهابی پی بردند.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل از medicalnewstoday، در مقابله با عفونت، سلول های ایمنی جزء دفاعی بدن می باشند. برخی سلول ها به عوامل عفونت زا هجوم می برند و برخی، تهاجم پاتوژن ها را بلوکه می کنند. جمعیتی از سلول های بنیادی مغز استخوان تمامی سلول های ایمنی را ایجاد می کنند. اغلب دانشمندان معتقدند که سلول های بنیادی خون در مقابله با عفونت در یک مسیر تأخیری شرکت دارند.
هم اکنون دانشمندان با استفاده از تکنیک microfluidic جدیدی نشان دادند که این سلول های بنیادی به طور مستقیم سیگنال های خطر را احساس کرده و به سرعت سلول های ایمنی جدیدی را جهت مقابله با عفونت تولید می کنند. پیش از این اعتقاد بر این بود که مغز استخوان در تولید سلول های ایمنی نقش دارد ولی پاسخ ایمنی فرآیندی است که به صورت موضعی رخ می دهد. ولی در این مطالعه گزارش شد که سلول های مغز استخوان خود به مولکول های وابسته به عفونت حساس هستند و به سرعت به آنها پاسخ می دهند. سلول های بنیادی خون تمامی ترکیبات مورد نیاز جهت تشخیص عامل مهاجم را دارند. این سلول ها بر روی سطح خود نوعی رسپتور به نام toll-like receptor دارند. سپس دانشمندان مسیر درونی پائین دست فعالسازی این رسپتورها توسط سیگنال های خطر و عفونت ها و تولید سایتوکین ها را درون سلول مورد بررسی قرار دادند. آنها برای نخستین بار فاکتور رونویسی NF-kB را به عنوان سازمان دهنده مرکزی پاسخ ایمنی مطرح کردند. به منظور بررسی وقایع رخ داده در سلول های بنیادی خون جهت شناسایی سیگنال خطر دانشمندان با استفاده از تکنیک microfluidic chip که بر روی سیلیکون های انعطاف پذیر پرینت شده اند و دارای هزاران چاهک کوچک می باشند به آنالیز سیگنال های سلولی پرداختند. در انتهای هر چاهک مولکول های DNA ای چسبیده است که در معرض جریانی از آنتی بادی های دارای DNA مکمل قرار می گیرند. سپس سلول های بنیادی همراه با مولکول های مرتبط با عفونت به این چاهک ها اضافه می شود. از آنجاییکه آنتی بادی ها بر اساس توانایی اتصال به سایتوکین های خاص انتخاب می شوند، آنها به سایتوکین هایی متصل می شوند که توسط سلول ها پس از فعالسازی ترشح شده اند. زمانی که به این سیستم آنتی بادی ثانویه و رنگ افزوده می شود، سایتوکین ها همگی به یک رنگ مشخص می گردند. با استفاده از این روش می توان میزان سایتوکین ترشح شده از سلول ها را اندازه گیری کرد، مانند ترشح 21.9 درصدی  IL-6 از سلول ها.
در این مطالعه سلول های بسیار نادر شناسایی و جدا شد و سپس میزان پروتئین های ترشح شده از این سلول ها اندازه گیری شد. در نهایت خصوصیات عملکردی این سلول های بنیادی که کاملأ ناشناخته بودند، مشاهده گردید.
این تیم تحقیقاتی دریافتند که سلول های بنیادی تنوعی از سایتوکین ها را به سرعت ترشح می کنند. زمانی که سایتوکین ها ترشح شوند می توانند به رسپتورهای خود بر روی سایر سلول های بنیادی خونی متصل شوند که این اتفاق موجب تحریک تمایز سلول ها به سلول های ایمنی در ناحیه التهاب می گردد.
پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه